informacija gestų kalba INFORMACIJA LENGVAI SUPRANTAMA KALBA

2C KLASĖ VILNIAUS UNIVERSITETO ŠIAULIŲ AKADEMIJOS STEAM CENTRE

Paskelbta: Ketvirtadienis, 25 balandžio 2024

Balandžio 24 dieną 2c klasės mokiniai lankėsi STEAM centre. Dalyvavo užsiėmimuose „Filtruojame vandenį“ ir „Tvari energija: LEGO saulės elektrinė“.

Mokiniai buvo įtraukti į praktinę veiklą ir išbandė įvairius filtravimo būdus, kad suprastų, kaip jie veikia skirtingų teršalų atžvilgiu. Dažniausiai tą patį vandenį reikia valyti keliais skirtingais būdais. Analizavo, kuris būdas yra efektyvesnis, aptarė šių būdų privalumus ir trūkumus. Pasigamino vandens apytakos ratą. Vandens apytakos ratas yra puikus būdas vizualiai pavaizduoti vandens valymo procesą ir suprasti, kaip jis veikia.

Užsiėmimas „Tvari energija: LEGO saulės elektrinė“.

LEGO saulės elektrinė yra puikus būdas suprasti tvarios energijos principus ir sužinoti apie saulės energijos naudojimą elektrai gaminti. Programavimas ir LEGO kaladėlių naudojimas kuriant veikiančią saulės elektrinės modelį, leidžia mokiniams išbandyti savo kūrybiškumą ir inžinerinius įgūdžius. Ši veikla suteikė galimybę suprasti, kaip veikia saulės energijos gamybos procesas ir kaip saulės energija gali būti paverčiama į elektros energiją. Mokiniai taip pat mokėsi, kaip programuoti įvairius mechanizmus, kaip pasukti saulės modulius, kad jie būtų geriau nukreipti į saulės spindulius. Aptarė, kaip saulės energija gali būti naudojama šildymui, karšto vandens gamybai ir elektros energijos tiekimui. Visos šios veiklos metu mokiniai įgijo ne tik techninių žinių, bet ir supratimo apie aplinkos tvarumo svarbą.

Mokytoja Daiva Popovienė

Tuesday the 14th - Romuva.

Pagalbos su negalia iškvietimas