SUSIPAŽINIMAS SU VIRTUVĖS ŠEFO/VIRĖJO PROFESIJA
Gegužės 6 d. šeštokai turėjo galimybę daugiau sužinoti apie virėjo profesiją. IĮ „Varpo virtuvė“ priėmė mokinius, kur jiems išsamiai pristatė virėjo profesiją, atsakė į visus kylančius klausimus apie tai, kaip tapti virėju, kaip sudaromas kavinės meniu, kiek laisvės ir kūrybiškumo gali įdėti virėjas savo kasdieniame darbe, kokios būna darbo valandos. Kalbėta ir apie tai, kas gali ateiti ir dirbti virtuvės pagalbiniais darbuotojais, ir ko reikia, kad taptum jau gerai žinomu ir daug uždirbančiu virtuvės šefu. Mokiniams svajojantiems apie nuosavą kavinės verslą ir tuo pačiu virėjo darbą jame, buvo paaiškinta, kodėl vienas pats tikrai tokio darbo tempo ir verslo „nepatemptum“ bei kodėl reikalinga stipri komanda, kurioje ypač svarbu vienas kito supratimas ir pagalba vienas kitam. Mokiniai ne tik išgirdo apie virėjo darbo specifiką, bet ir patys pabandė pasigaminti tortiliją.
Už šią galimybę prisiliesti prie virtuvės šefo/virėjo profesijos esame ypatingai dėkingi Armino mamai bei IĮ „Varpo virtuvė“.
Karjeros specialistė Violeta Biliūnienė